Lampropeltis california

Pasningsvejledning.

Videnskablig navn: Lampropeltis california.

Populært navn: Californisk kongesnog.

Udbredelsesområde: Det sydlige USA.

Kendetegen: Lampropeltis california bliver et sted mellem 0,9 - 1,8 meter, og slank i det, dens sort og hvide farver gør den meget nem at genkende fra andre arter i Lampropeltis familien.

Terrarie: En slange af den størrelse har ikke behov for et kæmpestort terrarie, min Lampropeltis california går i et terrarie der måler 130 x 60 x 55 cm (L x H x D) det er et syntes jeg passende størrelse, da slangen er meget aktiv er der masse af plads den kan bevæge sig på. I terrariet er der, adgang til vand, to skjulesteder, og lidt klatre muligheder. som bundmateriale bruger jeg sand, det kan slangen grave sig med i.

Lys, varme og luftfugtighed: Denne slange stiller ikke store krav til lys det skal bare være noget for at kunne holde en dagrytme, er ligger på 12 - 14 timer om sommeren og 8 - 10 timer om vinteren.
Temperaturen bør ligge på 26 - 29° C. om dagen og 18 - 22° C. om natten. for at styre temperaturen anbefales det at der bruge en termostat der kan købes i mange dyrehandler der har krybdyr.
Luftfugtigheden skal være et tørt miljø da slangen ikke ønsker der bliver for fugtigt, så der er ikke grund til en daglig duchning, heller ikke under hamskifte.

Fodre: Lampropeltis california lever af mus og små rotter, alt efter slangens størrelse, unger fodres hver 5 -7 dag. voksne slanger fodres hver 14 - 21 dag.
©2009 Henrik Nielsen - E-mail. HenrikNielsen80@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net